Suomalainen verkkokauppa / 30 päivän palautusoikeus / Maksuton toimitus yli 150 € arvoisiin tilauksiin Matkahuollon Lähellä -paketilla

Rengastrapetsin teippaaminen

Rengastrapetsin teippaaminen

Kannattaako rengastrapetsi teipata, ja miten tehdä se oikein?

Rengastrapetsin teippaaminen on puhtaasti makukysymys, mutta parhaassa tapauksessa siitä voi olla paljonkin hyötyä. Teippauksen ensisijainen tarkoitus on parantaa pitoa renkaasta. Erityisesti käsien hiotessa, sileästä metalliputkesta kiinni pitäminen voi olla haastavaa. Teippi sitoo hieman käsien kosteutta ja tarjoaa karheamman pinnan, josta pitää kiinni. Käsien lipsuminen usein vähenee huomattavasti teippauksen jälkeen, ja tästä syystä suosittelemme teippausoperaatiota kaikille aloittelijoille. Teipattu pinta suojaa rengasta naarmuilta ja kolhuilta mm. kuljetuksen aikana. Värillisellä teipillä muutat myös helposti renkaan ilmettä, esimerkiksi näytöksiä varten. Yhdistä teipin sävy omaan esiintymisasuusi tai ympäristöön, ja luot hetkessä näyttävämmän kokonaisuuden. 

Rengastrapetsille myydään erikseen suunniteltua grippiteippiä, jotka kestävät hyvin kulutusta ja säilyy kauniin näköisenä pitkään. Vähäisemmällä käytöllä oleva rengas voi pärjätä samalla teipillä jopa vuoden. Aktiivisessa käytössä teippi on syytä vaihtaa muutaman kuukauden välein. Tehtävään sopivat myös useimmat mailaerkat ja muut urheiluun tarkoitetut grippiteipit. Nämä eivät kuitenkaan välttämättä pysy metalliputkessa yhtä kauan, kuin siihen erikseen suunniteltu teippi. 

Teippaaminen itsessään on erittäin helppoa, mutta parilla vinkillä saat lopputuloksesta vieläkin paremman. 

Mikäli sinulla on käytössä yhdellä tai kahdella kiinnityspisteellä varustettu rengas, aloita teippaaminen kello viiden kohdalta, ja kierrä teippiä myötäpäivään kohti kiinnityspistettä. Aloita toinen kerros kello seitsemän kohdalta, ja kierrä vastapäivään kohti kiinnityspistettä. Kaksinkertainen teippaus pysyy ja suojaa rengasta parhaiten. Kiertämällä teippiä eri suuntiin, se ei pääse liukumaan pois paikoiltaan. Varmista, että teippi asettuu tarpeeksi edellisen kierroksen päälle, jotta se ei pääse purkautumaan. Vedä teippi kireäksi kiertäessäsi sitä renkaaseen, näin siihen jää mahdollisimman vähän ryppyjä. Voit katsoa tarkemman ohjeen alla olevalta videolta. 

Kiinnityspisteettömän renkaat voit teipata kauttaaltaan. Harkitse myös tässä tapauksessa kahden eri suuntaisen kerroksen lisäämistä, kestävän lopputuloksen varmistamiseksi. 


Kaikki tarvittavat tuotteet ilma-akrobatiaan löydät täältä. Jos vasta harkitset oman rengastrapetsin ostoa, lue vinkkimme sopivan renkaan valintaan.  

Jos kaipaan lisävinkkejä aiheesta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, autamme mielellämme! Puh. 050 466 7269 (ark. 10-18) tai asiakaspalvelu[at]treenikamat.fi

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.