Suomalainen verkkokauppa / 30 päivän palautusoikeus / Maksuton toimitus yli 150 € arvoisiin tilauksiin Matkahuollon Lähellä -paketilla

Likainen ilmajoogakangas on helppo puhdistaa näillä ohjeilla.

Likainen ilmajoogakangas on helppo puhdistaa näillä ohjeilla.

Ilmajoogakangas on tekstiili, joka likaantuu käytössä. Kangas on harjoituksen aikana jatkuvassa kosketuksessa harjoittelijaan. Vaikka harjoitusvaatteet ja paljas iho olisivat vaikka kuinka puhtaat, ei lian ja rasvan tarttumista kankaaseen voi estää - likaantumista voi vain hidastaa. 

Ilmajoogakankaat ovat konepestäviä, joten niiden pesu ei työllistä kiireisessäkään arjessa kohtuuttomasti. Kankaiden pesussa ja kuivauksessa on kuitenkin muutama tärkeä asia, joita tulee noudattaa kankaan pitkän käyttöiän säilyttämiseksi. Pitämällä huolta ilmajoogakankaasta, kankaan vahvuus, turvallisuus ja värit säilyvät hyvin. Kankaiden oikein huoltamisella on vaikutusta kankaan kuntoon, mikä vaikuttaa erityisesti sen turvalliseen käyttöön ja pitkäikäisyyteen. 


Näin peset ilmajoogakankaan pesukoneessa:

 • poista kankaasta kaikki metalliset osat niin, että pesuun meneen vain kangas
 • pesuun laittaessasi on kätevä tarkistaa kankaan kunto, varsinkin avattujen solmujen kohdalta (kankaan tarkistus on hyvä tehdä myös aina ennen käyttöä)
 • pese vain yksi kangas kerrallaan
 • käytä vain mietoa pesuainetta
 • pese ilmajoogakangas kylmällä vedellä ja käytä hienopesu -ohjelmaa
 • voit käyttää huuhteluainetta, varsinkin talvella kangas sähköistyy helposti ja sopivalla huuhteluaineella tätä voi vähentää

Pesun jälkeen huomioi ilmajoogakankaan kuivauksessa vielä nämä asiat ja kangas pysyy parhaassa mahdollisessa kunnossa, eli näin kuivaat kankaan pesun jälkeen:

 • älä kuivaa kangasta kuivausrummussa - älä edes matalimmalla lämmöllä! Koneellinen kuivaus voi heikentää kankaan kuituja, mikä tekee kankaan käyttämisestä vaarallista.
 • vältä kuivausta suorassa auringonvalossa, sillä myös auringon UV-säteily voi heikentää materiaalia ja laskea käyttöturvallisuutta
 • kuivaa kangas sisällä, poissa auringon valosta
 • jos treenipaikassasi on tilaa, voit kiinnittää kankaan kuivumaan suoraan sille varattuun paikkaan. Roikkumaan asetetun kankaan kuivumista voi nopeuttaa suuntaamalla sitä kohti tuulettimen. 
 • varmistu, että kangas on täysin kuiva ennen kuin käytät sitä taas


Ilmajoogakankaan voit yrittää pitää puhtaana pidempään esimerkiksi treenaamalla vain puhtaissa vaatteissa, mikäli mahdollista käyttämällä harjoituksen aikana pyyhettä näkyvän hien kuivaamisen, ja välttämällä vuotavien haavojen/haavaumien osumista kankaaseen. Hieman hajuisen, mutta ei vielä näkyvästi likaisen kankaan pesua voi koittaa yrittää siirtää käyttämällä kankaaseen hajunpoistajia.

Jos sinulla on kysyttävää ilmajoogakankaiden huollosta tai et ole aivan varma teetkö oikein, ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja autamme mielellämme: 050 466 7269 (ark. 8-18) tai asiakaspalvelu[at]treenikamat.fi

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.