Suomalainen verkkokauppa / 30 päivän palautusoikeus / Maksuton toimitus yli 150 € arvoisiin tilauksiin Matkahuollon Lähellä -paketilla

Joogamaton suolakäsittely

Joogamaton suolakäsittely

Onko tullut aika ottaa käyttöön uusi joogamatto?

Osa laadukkaistakin joogamatoista vaatii useamman käyttökerran, ennen kuin niiden pinta alkaa pitämään kunnolla. Tämä on tyypillistä erityisesti PVC-matoille. Lipsuminen johtuu siitä, että maton pintaan on sen viimeistelyn yhteydessä jäänyt ohut kalvo, joka kuluu käytössä pois. Usein jo muutama käyttökerta auttaa rikkomaan kalvon, ja matosta alkaa löytymään enemmän pitoa. Jos sinusta kuitenkin tuntuu, ettet malta odottaa maton kulumista tai pinta tuntuu luistavan liikaa käsien ja jalkojen alla ensimmäisten harjoitusten aikana, voit vauhdittaa pinnan kulumista tekemällä matolle suolakäsittelyn.

Joogamaton suolakäsittely on helppo ja yksinkertainen toimenpide johon et tarvitse erikoisia välineitä, ainoastaan uuden joogamaton, hienojakoista suolaa (merisuola, pöytäsuola tms.) ja kostean rätin. Käsittely suositellaan tehtäväksi vain yhden kerran, maton käyttöönoton yhteydessä – näin et vaurioita maton pintaa!

  1. Levitä matto auki, mielellään kylpyhuoneeseen, tai muuhun helposti puhdistettavaan paikkaan. Kesällä voit suorittaa suolapesun myös esimerkiksi terassilla.
  2. Levitä ohut kerros suolaa maton päälle kauttaaltaan. Jätä suola vaikuttamaan 12–24 tunniksi. Vaikutusaika riippuu matoista, tarkista mahdolliset valmistajan antamat ohjeet. Vaikutusta voi tehostaa jättämällä maton auringonvaloon, mutta käsittely onnistuu myös sisätiloissa.
  3. Kun vaikutusaika on kulunut, kostuta rätti tai puhdas riepu kunnolla vedellä, ja hiero mattoa liinalla noin 5 minuutin ajan, pyörivin liikkein. Varo kuitenkin käyttämästä liikaa voimaa. Sienen käyttöä ei suositella, sillä suola aiheuttaa helposti sienen murentumisen.
  4. Tämän jälkeen voit pyyhkiä tai huuhtoa loput suolat pois, ja jättää maton kuivumaan (esimerkiksi ripustamalla) kunnolla ennen käyttöä tai rullaamista.

Nyt uusi joogamattosi on valmis käytettäväksi! Ylläpidä maton pitoa pyyhkimällä se säännöllisesti joogamatolle suunnitellulla puhdistusaineella, jotta lika ei pääse pinttymään maton pintaan. 


Mikäli sinulla heräsi lisäkysymyksiä, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme soittamalla 050 466 7269 (arkisin klo 8–18) tai laittamalla viestiä osoitteeseen asiakaspalvelu@treenikamat.fi.

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.