Suomalainen verkkokauppa / 30 päivän palautusoikeus / Maksuton toimitus yli 150 € arvoisiin tilauksiin Matkahuollon Lähellä -paketilla

Bolsteri – mikä se on ja vinkit onnistuneeseen bolsterin hankintaan

Bolsteri – mikä se on ja vinkit onnistuneeseen bolsterin hankintaan

Bolsteri on joogassa käytettävä pitkulainen tyyny. Se on pääsääntöisesti normaaleja tyynyjä (nukkumiseen/sisustukseen) jämäkämpi sen käyttötarkoituksen vuoksi. Joogassa bolsterista saadaan tukea, sillä voidaan nostattaa kehoa tai pehmentää oloa maassa. Kuten monet muut välineet joogassa, bolsteri on apuväline, joka auttaa pääsemään kohti haastavampia asanoita.


Bolsterillla tehtävät liikkeet ovat rentouttavia. Bolsteri antaa tukea asanoissa, joissa lihakset pääsevät passiivisesti rentoutumaan. Istuvissa ja makuuasennoissa tehtävissä liikkeissä bolsterista saa apua kireyden helpottamiseen ja bolsteri auttaa pääsemään syvemmälle asanaan. Bolsteria voi käyttää myös tukemaan selkärankaa ja tehostamaan rintakehän avautumista.


Hyvän bolsterin päällinen tulee olla kestävä. Se ei saisi irrottaa väriä käytössä ja sen tulee olla helposti irrotettava ja mieluiten konepestävä. Bolsterilla tehtävät harjoitteet ovat rauhallisia, syventäviä ja pitkiä, mutta bolsterikin joutuu joskus koville hikisen harjoittelijan ja lattian välissä. Hiki ja lika tarttuvat bolsterin päälliseen ja on vain kohtuullista, että sen puhdistaminen on helppoa.  Kankaan tulee kestää pesua menettämättä väriä ja olla käytössä pitkäikäinen. Hyvä päällinen on tiukka ja myötäilee bolsterin muotoa roikkumatta. Bolsterin päällinen on yleensä kiinni vetoketjulla.

Bolsterin sisus voi olla täytetty monenlaisilla eri täytteillä. Täytteenä voi olla esimerkiksi tattaria, spelttipalkoa, kuitua tai puuvillaa. Eroa näillä on jämäkkyydessä ja kuinka bolsteri muotoutuu käyttäjän kehoon. Näistä vaihtoehdoista tattari ja spelttipalko ovat jämäkimpiä. Kuitua ja puuvilla ovat pehmeämpiä, mutta antavat silti tukea harjoitteisiin – missään nimessä ei ole kyse pumpulimaisesta hötöstä. Useissa bolstereissa sisuksen määrää voi säätää. Sisusta voi vähentää tai sitä voi lisätä oman mieltymyksen mukaan. Kaikissa bolstereissa tätä mahdollisuutta ei ole, joten huomioi se ostopäätöstä tehdessäsi, mikäli koet että säädön mahdollisuus tuo lisäarvoa.


Vähentämällä bolsterin täytteen määrää bolsterista saadaan lättänämpi. Matalampaa bolsteria voi olla helpompaa käyttää, jos olet aloittelija tai kehosta löytyy huomattavaa jäykkyyttä. On olemassa bolsterimalleja, jotka ovat valmiiksi matalia tai niillä on muu kuin pyöreä muoto – tällaiset mallit voivat olla erinomainen hankinta, jos tiedät tarvitsevasi matalan tason helpotusta asanoihin. Jämäkkäkin bolsteri – kuten tattaritäytteiset – boslterit mukautuvat käyttäjän tarpeisiin. Materiaali on kovempaa, mutta se on kuin hiekkaa; tattari liikkuu ja hakee paikkaansa jokaisella käyttökerralla, toisin kuin esimerkiksi puuvilla.

Bolsterit ovat melko kookkaita tuotteita, joita ei useinkaan tarvitse kuljettaa mukanaan esimerkiksi joogastudioille. Bolsterit kuuluvat hyvin varustellun joogastudion perustarvikkeisiin. Jos tarvetta bolsterin kuljettamiseen kuitenkin on, monet bolsterit on varustettu huomaamattomalla kantokahvalla. Yleensä kahva on bolsterin päädyssä. Vaihtoehtoisesti bolsterille ja muille apuvälineille voi hankkia joogatarvikekassin.

Lyhyesti bolsterin hankinnassa kannattaa huomioida kolme asiaa:

  • Täyte: onko lisäys-/täyttömahdollisuutta ja siten enemmän valtaa säätää bolsteria omaan taitotasoon? Täytteen materiaali: haluatko mukautuvan vai muotonsa pitävän bolsterin?
  • Päällinen: on oltava helposti huollettava eli irrotettava ja konepestävä.
  • Muoto: perinteinen pyöreä vai erikoisempi malli, joka vastaa paremmin omaa tasoa ja taitoja?

Lisää neuvoja ja vinkkejä bolsterin hankinnasta voit kysyä joogaohjaajaltasi, joogiystäviltä tai asiakaspalvelustamme. Asiakaspalvelumme auttaa arkisin klo 8-18 numerosta 050 466 7269 tai osoitteessa asiakaspalvelu@treenikamat.fi.


Verkkokauppamme bolsterivalikoimaan pääsee tutustumaan klikkaamalla TÄSTÄ LINKISTÄ.

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.