Fast international deliveries / Awesome customer service / Care about ethics & ecology / Great selection

Rengastrapetsin valinta ja kiinnitys

Rengastrapetsin valinta ja kiinnitys

Pohditko oman rengastrapetsin ostoa? Rengastrapetsi on hauska ilma-akrobatian muoto, jota voi harrastaa myös kotona. Tarvitset ainoastaan hieman vapaata tilaa ja tarpeeksi tukevan kohdan kattokiinnitykselle. Ensimmäistä omaa rengasta ostaessa tärkeimmiksi kriteereiksi muodostuvat ehdottomasti sopiva koko ja kiinnityspisteiden määrä.

Aloitetaan renkaan koosta!

Rengastrapetseja on saatavilla usealla eri halkaisijalla; 80, 85, 90, 95, 100 ja 105 cm. Miksi oikean koon valinta sitten on tärkeää? Sopivan kokoinen rengas antaa sinulle tarpeeksi tukea sekä tilaa liikkeiden suorittamiseen. Liian pienen renkaan sisällä et mahdu liikkumaan sujuvasti, suuri rengas puolestaan pakottaa sinut kurkottelemaan, jolloin renkaalta tippumisen riski kasvaa. Alussa erot voivat tuntua pieniltä, mutta taitotasojesi kasvaessa ja temppujen vaikeutuessa alat todennäköisesti huomaamaan oikean koon merkityksen paremmin.

95 cm on hyvä yleiskoko, joka soveltuu suurimmalle osalle aikuisista. Tämä koko sopii erinomaisesti esimerkiksi studioille tai kouluille, joissa rengasta käyttävät eri pituiset ihmiset. Jos kuitenkin haluat mitata juuri omaan pituuteesi sopivan koon, voit käyttää apuna helppoa laskutoimitusta: istu penkille selkä suorana ja mittaa pituutesi penkistä päälaellesi. Lisää tähän mittaan 10 cm, niin saat selville sinulle sopivan rengaskoon. Trapetsien koot kasvavat 5 cm välein, joten joudut todennäköisesti pyöristämään lähimpään tasalukuun. Jos olet epävarma kumpaan suuntaan pyöristää, suosittelemme valitsemaan pienemmän koon. Mielummin aavistuksen pieni, kuin liian suuri rengas! Katso alta video rengaskoon mittaamisesta.

Kiinnityspisteiden määrä

Voit ostaa renkaan yhdellä kiinnityspisteellä, kahdella kiinnityspisteellä sekä kokonaan ilman kiinnityspistettä. Kiinnitystavan valintaan vaikuttaa omat mieltymyksesi, sekä käytettävissä olevan tilan määrä. Yleisimmin käytetty rengastyyppi on yhden kiinnityspisteen trapetsi. Nimensä mukaisesti, renkaassa on valmiina yksi metallilenkki kattokiinnitystä varten. Suurin osa studioista ja sirkuskouluista on varustettu näillä renkailla, sillä ne ovat sekä hyvin monipuolisia käyttää että yksinkertaisia kiinnittää. Yhden pisteen rengas tarjoaa sinulle enemmän tilaa liikkeiden suorittamiseen renkaan yläkaaren päällä. Se on kuitenkin kahden pisteen rengasta epävakaampi, sillä pyörimisen lisäksi käyttäjän paino saa renkaan kallistumaan sivusuunnassa. 

Kahdesta kiinnityspisteestä roikkuva rengas ei lähde pyörimään yhtä helposti kuin yhdestä pisteestä kiinnitetty, eikä juurikaan kallistu sivuille voimistelijan painon mukana. Siksi joidenkin temppujen suorittaminen voi tuntua helpommalta ja vakaammalta. Kaksi pistettä rajoittaa kuitenkin yläkaaren päällä tehtäviä liikkeitä jonkin verran, koska vapaata tilaa on vähemmän. Kahden pisteen renkaan voi kiinnittää joko niin, että hihna yhdistyy kiinnityspisteistä yhteen kattokiinnikkeeseen kolmion muodossa, tai niin, että molemmista kiinnityspisteistä lähtee hihna omaan erilliseen kattokiinnikkeeseen. 


Toiset ostavat kiinnityspisteettömän renkaan sen yksinkertaisen ulkonäön vuoksi, toiset taas monipuolisten käyttömahdollisuuksien. Tämä rengas voidaan kiinnittää tarpeen mukaan joko yhdestä tai kahdesta pisteestä – saat siis molempien hyödyt yhden hinnalla! Lisäksi tällä rengastrapetsilla onnistuvat myös vaakasuuntaiset kiinnitykset. Ilman kiinnityspistettä oleva rengas pujotetaan suoraan kiinnityshihnaan. Voit pyöräyttää pätkän pitoa lisäävää teippiä kiinnityskohdan molemmille puolille, mikäli toivot, ettei rengas pääse liikkumaan kiinnityskohdastaan. Pisteetön rengas ei kuitenkaan ole paras valinta silloin, jos toivot nopeasti pyörivää rengasta.

Renkaan kiinnittäminen – nämä tuotteet tarvitset

Kattokiinnitystä varten tarvitset oikeanlaisen kiinnikkeen sekä pultit. Älä ripusta rengastrapetsia esimerkiksi nyrkkeilysäkin tai TRX-nauhojen kannattimeen, sillä nämä eivät välttämättä ole tarpeeksi kestäviä ja aiheuttavat onnettomuusriskin.

Ota aina huomioon kattomateriaali ja varmista omien taitojesi riittävyys, kutsu tarvittaessa paikalle ammattilainen avuksi. Emme ota vastuuta kiinnityksestä, sillä emme voi verkkokauppana koskaan etänä varmistua kiinnityskohteesta. Betonikattoon kiinnike voidaan asentaa betoniruuveilla. Puurakenteisessa talossa kiinnitys on tehtävä kattopalkin kohdalle riittävän vahvoilla puuruuveilla. Karabiinihaat tai sulkurenkaat ovat hyviä apuvälineitä renkaan, kiinnityshihnan ja kattokiinnikkeen liitoskohtiin. Käytä sellaista sulkurengasta, joka ei pääse vahingossa aukeamaan.

Valitse kiinnityshihna huonekorkeuden, oman pituutesi ja tarpeittesi mukaan. Säädettävä kiinnityshihna on hyvä idea silloin kun rengasta käyttää monen pituiset voimistelijat. Kiinnitykseen voidaan käyttää yksinkertaista nailonhihnaa, tai jos halutaan enemmän näyttävyyttä, esimerkiksi värikästä samettihihnaa. Käytä tarkoitukseen testattuja hihnoja ja varmista aina tuotteen vetolujuus sekä maksimikuorma.

Mikäli haluat pyörivän renkaan, asenna karabiinihakojen väliin pyörivä leikari. Yhden kiinnityspisteen renkaassa leikari voidaan asentaa heti renkaan jälkeen (hihna ei pyöri) tai lähelle kattoa (hihna pyörii), kahden pisteen renkaassa leikari asennetaan kattokannattimen alle.

Esimerkki kiinnityssetistä yhden pisteen renkaalle, järjestyksessä katosta alkaen:

  • 1 x kiinnityspiste + karabiini
  • (1 x leikari + karabiini, jos halutaan rengas pyörimään)
  • 1 x kiinnitysköysi
  • 1 x karabiini (jos kiinnitysköyttä ei saa pujottamalla kiinnitettyä)
  • 1 x rengastrapetsi.

Lue enemmän tietoa kattokannattimista täältä!


Muuta huomioitavaa

Jos haluat perehtyä valintaasi vielä tarkemmin, voit miettiä myös putken halkaisijaa ja renkaan painoa. Mitä ohuempi putki on, sen helpompi siitä on pitää kiinni ja sitä pienempää puristusvoimaa tarvitset roikkuaksesi renkaassa. Ohuempi putki kuitenkin kohdistaa kehosi painon pienemmälle alueelle, mikä saattaa aiheuttaa enemmän mustelmia. Tyypillisesti putken halkaisija on jotakin 2,5 ja 3,5 cm välillä. Ontto metalliputki on luonnollisesti umpinaista kevyempi, eli jos sinun täytyy jatkuvasti liikutella rengasta, ontto putki voi olla kätevämpi valinta. Painava rengas kuitenkin pyörii pidempään, ja siksi toiset valitsevat mielummin umpinaisesta putkesta varustetun renkaan. 


Osta oma rengastrapetsi ja tarvittavat kiinnitysvälineet täältä.

Lisäohjeita rengastrapetsin valintaan tai kiinnitykseen liittyen voit tarvittaessa kysellä asiakaspalvelustamme soittamalla 050 466 7269 (ark. 8-18) tai asiakaspalvelu@treenikamat.fi

Comments

Sign in in order to write a comment