Fast international deliveries / Awesome customer service / Care about ethics & ecology / Great selection

Paljasjalkakenkien valinta – oikean koon mittaaminen

Paljasjalkakenkien valinta – oikean koon mittaaminen

Kun mietitään kenkien ostamista verkosta, moni saattaa luottaa aiempiin kokemuksiinsa tai arvauksiinsa koon suhteen. Tämä toimintatapa saattaa joskus toimia perinteisten kenkien kohdalla, mutta paljasjalkakenkien kanssa tämä ei ole suositeltavaa. Tässä muutama syy, miksi jalan mittaaminen on erittäin tärkeää ennen paljasjalkakengän tilaamista netistä:

Eri merkkien kokoeroavaisuudet

Eri kenkämerkkien ja mallien välillä voi olla suuria kokoeroja. Vaikka normaalisti käyttäisit kokoa 39 yhdessä merkissä, toisessa se saattaisi olla 38 tai 40. Monet tuotemerkit tekevät kengän lestiin jatkuvasti uudistuksia asiakaspalautteiden perusteella, jolloin myös saman merkin sisällä eri mallien koot vaihtelevat huomattavasti. Mittaamalla jalkasi voit verrata tulosta valmistajan kokotaulukkoon ja tehdä tarkemman valinnan.

Paljasjalkakengän lesti

Paljasjalkakengät ovat suunniteltu jäljittelemään jalan luonnollista muotoa ja liikettä. Siksi niiden lesti on usein leveämpi kuin perinteisissä kengissä. Oikean koon valinta on ensiarvoisen tärkeää jalkojen mukavuuden ja terveyden kannalta. Oikean kokoinen paljasjalkakenkä tukee jalan luonnollista liikettä ja vähentää riskiä monista jalkavaivoista. Liian pieni tai suuri koko voi heikentää kenkien etuja ja jopa aiheuttaa epämukavuutta tai jalkavaivoja.

Kestävyys

Jokainen edestakainen lähetys kasvattaa hiilijalanjälkeämme. Huolellisella jalan mittaamisella ja oikean koon valinnalla voimme yhdessä vähentää tarpeettomia lähetyksiä ja pienentää näin ympäristövaikutuksiamme!

Näin mittaat jalkasi:

Tässä yksinkertainen vinkki jalan mittaamiseen. 

  • Aseta paperiarkki lattialle seinää vasten. Vältä mittaamista paksun maton tai muun epätasaisen alustan päällä.
  • Astu paperin päälle niin, että kantapää tulee kevyesti seinää vasten. Mittaa jalkasi seisten, ei istuen, sillä jalka on hieman pidempi silloin, kun sille on varattu painoa.
  • Piirrä kynällä merkki pisimmän varpaasi kohdalle, näin saat mitattua jalkasi kokonaispituuden. Tähän jalan pituuteen lisätään 0,5-1,2 cm käyntivaraa. Tutustu tarkasti haluamasi kenkien kokotaulukkoon. Huomioi, että kokotaulukossa ilmoitettu mitta tarkoittaa kengän sisämittaa, ei jalan mittaa, eli muista lisätä jalkasi mittaan käyntivara, ja valitse taulukosta tätä lukua parhaiten vastaava koko!
  • Jalan leveys mitataan leveimmästä kohtaa, yleensä päkiän kohdalta. Kengän leveyden tulee olla vähintään yhtä paljon kuin jalkasi maksimileveys, mielellään kuitenkin 0,2–0,5 cm enemmän.

Osalla kenkämerkeistä on myös valmiiksi tulostettavia mittataulukoita, alla esimerkki Be Lenkan mittausohjeesta. Kunkin valmistajan omat mittausohjeet löydät kätevästi tuotekorteilta, mikäli erityistä ohjetta ei ole mainittu, käytä yllä olevaa mittaustapaa.Mikäli tarvitset lisää vinkkejä sopivan kengän valintaan, asiakaspalvelijamme tavoitat joko puhelimitse 050 466 7269 (ark. 8-18) tai sähköpostilla asiakaspalvelu[at]treenikamat.fi

Comments

Sign in in order to write a comment