Fast international deliveries / Awesome customer service / Care about ethics & ecology / Great selection

Vinkkejä polkupyörän keväthuoltoon

Vinkkejä polkupyörän keväthuoltoon

Kun kevät saapuu, monet kaivavat polkupyöränsä varastosta talven jälkeen ja suuntaavat pyöräteille. Ennen kuin lähdet polkemaan, on kuitenkin tärkeää suorittaa keväthuolto, jotta voit varmistaa pyöräsi turvallisuuden ja suorituskyvyn. Tässä vinkkilistassa on muutamia tärkeitä asioita, jotka tulisi huoltaa ja tarkastaa ennen pyöräilyn aloittamista talven jälkeen. Perus tarkastuksen voit tehdä itse, mikäli havaitset puutteita pyörän toiminnassa tai edellisestä huoltokerrasta on pidempi aika, on järkevää toimittaa pyörä ammattilaisen huollettavaksi.

1. Aloita puhdistuksesta, pese pois pölyt ja kurat sekä pyörän rungosta että ketjuista. Käytä puhdistukseen vettä ja mietoa pesuainetta, tai erikseen tähän tarkoitukseen valmistettua puhdistustuotetta. Hyvin puhdistettua pyörää on huomattavasti mukavampi huoltaa.

2. Tarkista seuraavaksi renkaiden kunto. Jos renkaissa on halkeamia tai ne ovat kuluneet loppuun, on syytä vaihtaa ne uusiin. Kuluneet renkaat eivät pidä etenkään märällä asfaltilla tai hiekkatiellä, ja saattavat aiheuttaa kaatumisriskin. Varmista myös, että renkaiden ilmanpaineet ovat kunnossa. Liian tyhjillä renkailla ajaminen on tietenkin raskaampaa, mutta voi myös vaurioittaa pyörän muita osia, kuten vanteita. 

3. Varmista, että jarrut ovat toimintakunnossa ja jarrupaloissa on vielä pintaa jäljellä. Tarkista myös jarrukahvojen ja vaijerien kunto päällisin puolin. Käy pienellä testilenkki nähdäksesi, että vaihteisto toimii moitteettomasti. Tarvittaessa lisää voiteluainetta voimansiirtoon, ja samalla on hyvä öljytä myös ketjut.

4. Vaihda patterikäyttöisiin valoihin uudet patterit/lataa valojen akut. Toimiva etu- ja takavalo on nykyisin pakollinen varuste aina hämärän aikaan pyöräiltäessä. Hanki tarvittaessa uudet heijastimet pudonneiden tai rikkoutuneiden tilalle.  

5. Muista säätää lapsen pyörästä satula oikealle korkeudelle (ja varmista ettei pyörä ylipäätään ole jäänyt liian pieneksi), huonossa ajoasennossa polkeminen ei ole motivoivaa eikä hyväksi lapsen keholle.

Kun olet tarkastanut ja huoltanut pyöräsi, voit lähteä pyöräilemään turvallisesti ja nauttimaan keväisestä säästä. Muista kuitenkin tarkistaa pyörän kunto säännöllisesti kauden aikana, jotta voit välttää mahdollisia ongelmia ja pitää pyöräsi kunnossa koko kesän ajan. 


Tarvikkeita pyörän kausihuoltoon löydät tästä linkistä. 

Comments

Sign in in order to write a comment