Fast international deliveries / Awesome customer service / Care about ethics & ecology / Great selection

Kattokannattimen kiinnitys - ilmajoogakankaalle, voimistelurenkaille yms.

Kattokannattimen kiinnitys - ilmajoogakankaalle, voimistelurenkaille yms.

Silloin tällöin saamme tiedusteluja siitä, kuinka kattokannatin kiinnitetään ja kestääkö se. Valikoimissamme olevat kattokannattimet – Yhden nivelen kattokannatin sekä Kahden nivelen kattokannatin – sopivat kaikkeen kiinnitykseen, jossa harrastusväline roikkuu katosta. Tällaisia välineitä ovat esimerkiksi ilmajoogakangas ja voimistelurenkaat.

Turvallisuus ensin! Oikein kiinnitettynä kattokannatin kestää kyllä. Emme ota vastuuta kiinnityksestä, sillä emme voi verkkokauppana koskaan etänä varmistua kiinnityskohteesta. Mikäli omat taitosi eivät ole riittävät tai tunnet epävarmuutta kiinnitystä tehdessäsi, suosittelemme pyytämään avuksi ammattilaisen. Ammattilainen, jonka tarvitset, tuntee ja osaa perusteet ruuvin kiinnittämisestä erilaisiin materiaaleihin ja on sujut työkaluista vähintään porakoneen kanssa.

Alusta, johon kiinnitetään, on yleensä katto. Pääasiassa katot tai katto- tai terassipalkit ovat betonia tai puuta – nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että kerrostalossa katot ovat betonia ja omakotitaloissa puuta. Omakotitaloissa, joissa katto on puuta – etsi katosta missä kulkee kattotuoli ja koita saada kiinnitys tehtyä siihen. Kattotuoli kestää varmasti toisin kuin vaikkapa ohut kattopaneeli.

Kattokannattimiemme mukana tulee kiinnitykseen tarvittavat betoniruuvit. Ruuvit käyvät kiinnitykseen betoniin, puuhun täytyy hankkia uudet ruuvit. Mukana tulevan betoniruuvin kiinnitys on helppoa. Valitse ensin paikka katosta, johon haluat kiinnittää kannattimen ja merkkaa kannatinta avuksi käyttämällä ruuvien paikat kynällä kattoon. Sen jälkeen tarvitset porakoneen ja 8 mm terän reikien poraamiseksi ruuveille – ruuvi ei siis kiinnitetä kattoon suoraan vaan ruuvit porataan ensin tehtyyn reikään. Kun reiät on porattu, kattokannattimen ruuvit ruuvataan paikalleen ilman proppua. Jotkin ruuvit tarvitsevat propun, mutta olemme valinneet kiinnitykseen mahdollisimman helpot ruuvit. Ruuvien ruuvaamiseen tarvitset 13 mm lenkkiavaimen tai kuusiokoloavaimen. Osaavalta henkilöltä kiinnitykseen kuluu vain muutama minuutti per kannatin.

Yhden nivelen kattokannatin kiinnitetään kahdella ruuvilla ja Kahden nivelen kattokannatin neljällä ruuvilla. Molemmat kestävät oikein kiinnitettynä normaalin treenaamisen esimerkiksi ilmajoogakankaalla. Kestävän kiinnityksen takia ei tarvitse hankkia suurempaa kattokannatinta, jos sille ei ole muuta tarvetta. Näiden kahden kannattimen erot liittyvät siihen, millaisia harjoituksia halutaan tehdä valitulla tuotteella ja lisää näistä eroista voi lukea tästä blogistamme: Ilmajoogakankaan kiinnitys yhdestä vai kahdesta pisteestä?

Tämä teksti oli kattokannattimien kiinnittämisestä. Mikäli et halua porata ja ruuvata ja sinulla on mahdollisuus kiinnittää harjoitusvälineesi esimerkiksi liinalla palkin ympäri, löydät valikoimastamme myös kattavan valikoiman kiinnitysliinoja. Kiinnitysliinat ovat myös kestäviä ja nopeita, mutta eivät käy kaikenlaisiin kohteisiin – siksi kattokannatin on yleensä ainut vaihtoehto.

Mikäli aiheesta jäi vielä jokin askarruttamaan, älä epäröi vaan ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Autamme mielellämme. Yhteyden saa: 050 466 7269 (ark. 8-18) tai asiakaspalvelu@treenikamat.fi

Comments

Sign in in order to write a comment