Fast international deliveries / Awesome customer service / Care about ethics & ecology / Great selection

Joogatukipala - mihin sitä käytetään ja sen oikean valinta

Joogatukipala - mihin sitä käytetään ja sen oikean valinta

Joogatiili – tai joogatukipala – on joogan yksi suosituimmista apuvälineistä. Niitä käytetään apuvälineinä kehon tukemiseen ja venytysten syventämiseen joogaharjoituksissa. Ne toimivat käsien jatkeena, selän, pään ja lantion tukena sekä lisäämään tietoisuutta vartalon linjauksista. Joogatukipalasta on eniten hyötyä aloitteleville joogaajille sekä loukkaantuneille tai muuten fyysisesti rajoittuneille henkilöille. Kokeneet joogit hyötyvät joogatukipaloista eniten opetellessaan uusia, haastavampia liikkeitä.

Joogatukipalat erottaa toisistaan koko, materiaali, muoto ja hinta. Kaikkein suosituin muoto on neliskulmainen noin 25 x 12 x 7,5 cm kokoinen joogatukipala, jollaisen hankintaa suurin osa joogaajista kannattaa harkita. Erikoisemmat muodot ovat kokeneiden joogaajien tai aivan tietynlaista tukea etsivien tähtäimessä. Mitä pienemmät kädet ja/tai taipuvampi olet sitä pienempi joogatukipala käy sinulle. Suuret kädet tai jäykkyys puoltavat isomman joogatukipalan hankintaa. Käsien koolla on merkitystä joogatukipalasta kiinnipitämisessä – suosituin koko pysynee lähes kaikkien aikuisten käsissä.

Alkuperäiset joogatukipalat valmistettiin puusta, mutta nykyään materiaaleja on käytössä useampia. Eniten käytetyt materiaalit ovat korkki, vaahtomuovi sekä puu. Alla on eritelty materiaalien eroja.

Korkista valmistetut joogatukipalat ovat ympäristöystävällisiä, pehmeitä ja painavat vähemmän kuin puiset joogatukipalat – lisäksi niissä on hyvä pito. Joogatessa korkkisia joogatukipaloja on helppo käyttää useampia– ne pysyvät hyvin päällekkäin. Korkki materiaalina imee kosteutta (hikeä) ja hajuja, mikä voi johtaa siihen, että joogatukipalasta alkaa haista ja se murenee. Tähän toisaalta menee vuosikausia ahkerallakin harjoittelijalla, eivätkä joogastudiotkaan epäröi ottaa korkkista tukipalaa valikoimiinsa.

Esimerkki korkkisesta joogatukipalasta valikoimistamme: Joogatiili, korkki 10,90€Vaahtomuoviset joogatukipalat ovat yleensä halvimpia verrattuna puisiin tai korkkisiin joogatukipaloihin. Ne ovat myös kevyempiä, pehmeitä ja helppo puhdistaa. Näiden ominaisuuksien ja halvan hinnan takia, myös vaahtomuovisia joogatukipaloja käytetään paljon joogastudioilla. Huonoja puolia ovat se, että vaahtomuoviin lika voi käytössä pinttyä, eikä se ole kovin ympäristöystävällinen. Joidenkin mielestä vaahtomuovi ei ole tarpeeksi tukeva tai vakaa kovassa käytössä.

Esimerkki vaahtomuovisesta joogatukipalasta valikoimastamme: Yoga Mad - Joogatiili, vaahtomuovi, 3 värivaihtoehtoa 9,90€Puiset joogatukipalat voivat olla lähes mitä puuta tahansa – yleensä kuitenkin bambua, koivua, tammea tai kuusta. Kova puu on luonnollisesti kovempi ja kestävämpi käytössä kuin pehmeä puu. Verrattuna korkkiin tai vaahtomuoviin puinen joogatukipala on aina kovempi ja yleensä myös raskaampi. Puinen joogatukipala on todella kestävä ja voi kestää jopa koko elämäsi ajan. Ne usein myös näyttävät paremmilta kuin muut tukipalat ja ovat lähes poikkeuksetta kalliimpia. Puisten joogatukipalojen heikkous on mahdollinen liukkaus, jos kädet hikoilevat paljon tai jos niitä käytetään puisella (tai sitä vastaavalla) lattialla.

Esimerkki puisesta joogatukipalasta valikoimastamme: Yoga Mad - Joogatukipala, bambu 19,70€Usein joogille riittää harjoitellessa yksi tukipala, mutta on viisasta hankkia kaksi kerralla. Syitä kahden hankintaan ovat esim.:

Jos joskus tarvitsisit toisen joogatukipalan, sinun ei tarvitse muistella, mistä hankit ensimmäisen joogatukipalan – koko, väri ja muoto eivät myöskään aiheuta päänvaivaa. Joogatessasi voit huomata, että kun toinen joogatukipala on käden ulottuvilla, sille löytyykin käyttöä. Voit helposti kokeilla vaikeampia asentoja tai uusia variaatioita jo hallitsemistasi – liikkeidesi osaaminen sekä itsevarmuutesi laajenee. Vaikka kahden joogatukipalan hankkiminen yhdellä kertaa on kalliimpaa kuin yhden hankinta, niin säästät ainakin postikulujen verran.

Mikäli sinulla on kysyttävää joogatukipaloista tai muusta aiheeseen liittyvästä, ota yhteyttä 050 466 7269 (ark. 8-18) tai asiakaspalvelu@treenikamat.fi.


Comments

Sign in in order to write a comment