Fast international deliveries / Awesome customer service / Care about ethics & ecology / Great selection

Hellekesän kuntoiluvinkit: Treenaa turvallisesti kuumalla säällä!

Hellekesän kuntoiluvinkit: Treenaa turvallisesti kuumalla säällä!

Kesä on täällä, ja aurinko paistaa jo ajoittain kuumasti. Vaikka aurinkoiset päivät houkuttelevat ulkona treenaamiseen, on tärkeää huolehtia turvallisuudesta ja hyvinvoinnista treenatessa kuumilla säillä. Tavallista kuumempi ilma saattaa yllättää, ja aiheuttaa nopeasti esimerkiksi nestehukkaa sekä huonovointisuutta. Tässä blogipostauksessa jaamme sinulle muutamia hyödyllisiä vinkkejä helteellä treenaamiseen, jotta voit pitää kunnon yllä ja samalla nauttia kesästä täysin siemauksin.

Valitse oikea treeniaika: Vältä treenaamista keskipäivän kuumimmilla tunneilla. Suosi aamu- tai ilta-aikoja, kun lämpötila on hieman viileämpi, eikä aurinko porota suoraan. Auringonlaskun aikaan treenaaminen tarjoaa usein kaikkein miellyttävämmät olosuhteet.

Valitse oikea treenimuoto: kovilla helteillä kannattaa välttää niitä kaikista raskaimpia treenimuotoja, kuten kovia juoksutreenejä tai voimatreenejä ulkona. Sen sijaan pyöräilyssä ilmavirta tai uinnissa veden lämpötila tasoittavat kehon lämpötilaa mukavasti. Rauhalliset kävelylenkit tai joogahetket varjossa ovat myös loistava vaihtoehto kuumiin päiviin. Mikäli mittari hipoo 30 astetta, on syytä siirtää treeni ilmastoituihin sisätiloihin tai pitää välipäivä. 

Pukeudu kevyesti ja oikein: Valitse treenivaatteet, jotka hengittävät hyvin ja siirtävät kosteutta pois iholta. Suosi kevyitä ja väljiä vaatteita, jotka eivät sido lämpöä. Lisäksi muista käyttää aurinkosuojavoidetta ja suojata pää ja silmät aurinkolaseilla sekä päähineellä.

Juo riittävästi vettä: Nesteytys on erittäin tärkeää helteellä treenatessa. Juo runsaasti vettä ennen treeniä, sen aikana ja treenin jälkeen. Vältä kuitenkin juomista liikaa kerrallaan, vaan jaa nesteenotto tasaisesti pitkin treeniä. Hyvä sääntö on juoda 1-2 dl vettä vartin välein, suorituksen ollessa rasittava. Kävelyllä tai kevyellä pyöräretkellä voit juoda pienempiä määriä noin 20 minuutin välein. Muista, että vaikka tuulisena kesäpäivänä ilma ei tunnu erityisen kuumalta, nestettä haihtuu silti kropasta. Hikoillessa pelkkä vesi ei riitä, vaan sen lisäksi pitäisi saada jotakin suolapitoista. Nauti vaikka pieni suolainen välipala ennen treeniä, tai korvaa osa vedestä urheilujuomalla. Juomarepun avulla, saat helposti tarpeeksi nestettä mukaan treeniin. 

Vaikka lämpimällä säällä keho saattaa tuntua jo valmiiksi lämpimältä, on silti tärkeää tehdä asianmukainen lämmittely ennen treeniä ja jäähdyttely treenin jälkeen. Keho hyötyy edelleen lihasten aktivoinnista ennen harjoittelua ja rauhoittumisesta treenin päätyttyä.

Kuuntele tarkasti kehoasi treenin aikana. Jos tunnet huimausta, pahoinvointia tai muita epätavallisia oireita, lopeta treeni välittömästi ja siirry viileään paikkaan lepäämään. Älä pakota itseäsi liian koville, vaan anna kehollesi tarvitsemaansa lepoa ja palautumisaikaa. On täysin ok, että kesällä viikkoon ei ehkä mahdu yhtä montaa treenikertaa kuin normaalisti, tai että treenit eivät ole yhtä pitkiä tai intensiivisiä.

Kesän kuumat päivät eivät estä treenaamista, kunhan muistat ottaa huomioon turvallisuuden ja hyvinvoinnin. Kuuntele kehoasi, juo riittävästi vettä ja treenaa aurinkoisissa olosuhteissa viisaasti. Muista myös nauttia kesästä ja sen tarjoamasta energiasta!

Kaikki vesipullot treeneihisi löydät tästä. 

Comments

Sign in in order to write a comment